Söndag
12 juni
Nyheter Sport & Spel Ekonomi Debatt/Ledare Nöje Kultur Merläsning Personligt Mötesplatsen Sök Annonsera Om LT
  Kont. red.  Brudpar  Bröllopsminne  Dödsfall  Födelsedag  Konfirmation  Myndiga  Nyfödda  Minne  Generationer  G:a bilder 
Torsdag 31 mars 2005, 01:00
Länstidningen | Minne


Till minne


Sofia Nordkvist
   
   Sofia Nordkvist, Strömsund, har avlidit några veckor före sin 25-årsdag. Hon blev ett av offren för flodvågen som svepte in över Khao Lak i Thailand på annandag jul.
   
   Sofia föddes som det andra av fem syskon, en solstråle redan från början. Familjen flyttade först till Hoting, sedan till Övre Lillviken och därefter till Strömsund. En lycklig skoltid började med låg- och mellanstadium i Gubbhögens skola, en tid som grundlade ett stort intresse för studier, främst i språk. Ett intresse som skulle komma att följa henne resten av hennes korta liv. Efter gymnasiet i Strömsund följde studier i franska, först vid universiteten i Luleå och Umeå, för att sedan fortsätta vid universitetet i Lille i Frankrike där hon läste i två terminer.
   
   Sofias glada humör och generösa natur skänkte henne vänner var hon kom. Under sina sommarlov arbetade hon inom hemtjänsten i Strömsund. Flera av de gamla hon lärde känna där blev hennes vänner som också höll kontakt med henne under studieperioder och resor.
   
   2002 började hon läsa en gymnasielärarutbildning i Uppsala, där svenska nu fick komplettera hennes tidigare avklarade studier i franska.
   
   Sång och musik var alltid viktigt för Sofia. Även akvarellmålning var en kär avkoppling för henne. Framför allt var det dock litteratur som var hennes stora intresse. Tidigt läste hon litteraturens klassiker. På senare år samlade hon på sig ett gediget bibliotek med böcker på franska, hennes favoritspråk.
   
   I september anträdde hon en resa som kom att börja med transsibiriska järnvägen och sträcka sig över Mongoliet, Kina, Vietnam, Kambodja, Laos och Thailand. I Thailand hade hon hemresa bokad till nyårsdagen och skulle använda tiden fram tills dess till vila och till att besöka vänner från Sverige i Khao Lak. Sista gången vi hörde hennes röst var när hon ringde och önskade god jul på julaftons eftermiddag. Hon var glad och berättade inspirerat om sin kommande termin i Uppsala som snart skulle börja.
   
   Det är för oss så ofattbart att Sofia är borta. Hennes positiva syn på livet tjänade som en aldrig sinande inspirationskälla för oss alla. Hon fanns alltid där med uppmuntrande telefonsamtal, brev och pratstunder. Hon glömde ingen.
   
   I den djupa förtvivlan och sorg vi känner får vi söka lite tröst i alla de fina och värdefulla minnen vi har av Sofia, hon kommer alltid att finnas med oss i våra tankar och hjärtan.
   
   Sofia sörjs närmast av föräldrarna Göran och Berit samt syskonen Per-Mattias, Eva-Stina, Johannes och Tobias.
   
   Familjen
   
   
   
Tipsa någon om artikeln  Utskriftsversion av artikeln
Annonser via nätet

Lokalt

TT-Inrikes
 Samtal om ny skollag strandade [16:30]
 Omstritt antiterrorförslag föll [15:40]

TT-Utrikes
 Lulas regering mutanklagad [19:00]
 Bombdåd i Iran inför val [18:45]

TT-Sport
 Baryard på väg mot toppformen [19:10]
  [19:05]

TT-Ekonomi
 Hård strid om EU:s långtidsbudget [17:55]

AB Länstidningen i Östersund, 831 89 Östersund. Tel: 063-15 55 00, Fax: 063-15 55 90
Ansvarig utgivare/Chefredaktör: Lennart Mattsson, tel 063-15 55 70
All kopiering av texter, bilder eller grafik är enligt upphovsrättslagen förbjuden   Frågor eller synpunkter?webmaster@ltz.se